Proizvodnja

Proizvodni program

Voće koje procesuiramo obiluje vitaminima, sokovima i sladom u skladu sa najvišim evropskim standardima u proizvodnji hrane. U upotrebi su najkvalitetnije domaće i inostrane sorte koje najbolje uspevaju na našem podneblju. Voće se gaji na plantažama svega nekoliko kilometara udaljenim od našeg postrojenja za preradu, što nam omogućava da od trenutka kada se voće ubere pa do trenutka kada se zamrzne ne izgubi ništa od svojih vrhunskih svojstava.

VIŠNJA se prerađuje u sledeće proizvode:

  • DZ višnja bez koštica
  • DZ višnja sa košticom
  • DZ višnja rotativa
  • DZ višnja kaša
  • Višnja u alkoholu

Višnja

Kupina

KUPINA se prerađuje u sledeće proizvode:

  • DZ kupina rolend
  • DZ kupina konfitura
  • DZ kupina blok

ŠLJIVA se prerađuje u sledeće proizvode:

  • DZ šljiva ručno sečena
  • DZ šljiva sa košticom
  • DZ šljiva rotativa
Šljiva
Kajsija

KAJSIJA se prerađuje u sledeće proizvode:

  • DZ kajsija ručno sečena
  • DZ kajsija sa košticom
  • DZ kajsija blok

MALINA se prerađuje u sledeće proizvode:

  • DZ malina rolend
  • DZ malina griz
  • DZ malina bruh
  • DZ malina blok
  • Infuzija (sok) od maline
Malina

 

Izveštaj o završnom ispitivanju D/Z višnja rotativa

R.BR.

KARAKTERISTIKE

JED.MERE

PROPISANO

IZMERENO

METODA

1.

Uzorak

gr

1000

1000

digitalna vaga

2.

Sadržaj suve materije

bx

min 14

18,7

refraktometar

3.

Prisustvo crva

%

0

0

vizuelno

4.

Koštice

%

max 0,1

0

vizuelno

5.

Deo koštice

%

max 0,1

0,1

vizuelno

6.

Nedozreli plodovi

%

max 10

1,5

vizuelno

7.

Flekavi plodovi

%

max 10

2,3

vizuelno

8.

Peteljka

%

max 0,1

0,1

vizuelno

9.

List

%

max 0,1

0,1

vizuelno

10.

Fermentni plodovi

%

0

0

vizuelno

11.

Prisustvo metala

kom

0

0

metaldetektor

12.

Vreme pakovanja

h

2

1

časovnik

Višnja rotativa

 

Izveštaj o završnom ispitivanju D/Z šljiva rotativa

R.BR.

KARAKTERISTIKE

JED.MERE

PROPISANO

IZMERENO

METODA

1.

Uzorak

gr

1000

1000

digitalna vaga

2.

Sadržaj suve materije

bx

min.14

19,4

refraktometar

3.

Prisustvo crva

%

max 0,1

0

vizuelno

4.

Koštice

%

max 0,1

0

vizuelno

5.

Deo koštice

%

max 0,1

0,05

vizuelno

6.

Oksidisani plodovi

%

max 10

1,3

vizuelno

7.

Strane primese

%

0

0

vizuelno

8.

Peteljka

%

max 0,1

0,1

vizuelno

9.

List

%

max 0,1

0,1

vizuelno

10.

Fermentni plodovi

kom

0

0

vizuelno

11.

Prisustvo metala

kom

0

0

metaldetektor

12.

Vreme pakovanja

h

2

1

časovnik

Šljiva rotativa

 

Izveštaj o završnom ispitivanju D/Z kupina

R.BR.

KARAKTERISTIKE

JED.MERE

PROPISANO

IZMERENO

METODA

1.

Uzorak

gr

1000

1000

digitalna vaga

2.

Sadržaj suve materije

bx

min 7

8,4

refraktometar

3.

Kalibraža

mm

14-24

14-24

kalibrator

4.

Broj plodova u uzorku

kom

250-450

350

vizuelno

5.

Zdravi (crni) plodovi

%

min 80

86,9

vizuelno

6.

Rubin crveni i šatir. plodovi

%

max 20

12

vizuelno

7.

Svetlo crveni plodovi

%

max 2

1,1

vizuelno

8.

Deformisani plodovi

%

max 10

5,2

vizuelno

9.

Plod sa ožegot. (< 3 tačke)

%

max 5

3,2

vizuelno

10.

Plod sa ožegot. (> 3 tačke)

%

max 3

0,5

vizuelno

11.

Peteljka

%

max  0,2

0,1

vizuelno

12.

List

%

max  0,2

0,09

vizuelno

13.

Sasušeni plodovi

%

0

0

vizuelno

14.

Plesnivi plodovi

%

0

0

vizuelno

15.

Strane primese

%

0

0

vizuelno

16.

Prisustvo metala

kom

0

0

metaldetektor

17.

Vreme pakovanja

h

2

1

časovnik