Voće koje procesuiramo obiluje vitaminima, sokovima i sladom u skladu sa najvišim evropskim standardima u proizvodnji hrane. U upotrebi su najkvalitetnije domaće i inostrane sorte koje najbolje uspevaju na našem podneblju. Voće se gaji na plantažama svega nekoliko kilometara udaljenim od našeg postrojenja za preradu, što nam omogućava da od trenutka kada se voće ubere pa do trenutka kada se zamrzne ne izgubi ništa od svojih vrhunskih svojstava.
VIŠNJA se prerađuje u sledeće proizvode:
|
|
KUPINA se prerađuje u sledeće proizvode:
|
|
ŠLJIVA se prerađuje u sledeće proizvode:
|
|
KAJSIJA se prerađuje u sledeće proizvode:
|
|
MALINA se prerađuje u sledeće proizvode:
|
R.BR. |
KARAKTERISTIKE |
JED.MERE |
PROPISANO |
IZMERENO |
METODA |
1. |
Uzorak |
gr |
1000 |
1000 |
digitalna vaga |
2. |
Sadržaj suve materije |
bx |
min 14 |
18,7 |
refraktometar |
3. |
Prisustvo crva |
% |
0 |
0 |
vizuelno |
4. |
Koštice |
% |
max 0,1 |
0 |
vizuelno |
5. |
Deo koštice |
% |
max 0,1 |
0,1 |
vizuelno |
6. |
Nedozreli plodovi |
% |
max 10 |
1,5 |
vizuelno |
7. |
Flekavi plodovi |
% |
max 10 |
2,3 |
vizuelno |
8. |
Peteljka |
% |
max 0,1 |
0,1 |
vizuelno |
9. |
List |
% |
max 0,1 |
0,1 |
vizuelno |
10. |
Fermentni plodovi |
% |
0 |
0 |
vizuelno |
11. |
Prisustvo metala |
kom |
0 |
0 |
metaldetektor |
12. |
Vreme pakovanja |
h |
2 |
1 |
časovnik |
R.BR. |
KARAKTERISTIKE |
JED.MERE |
PROPISANO |
IZMERENO |
METODA |
1. |
Uzorak |
gr |
1000 |
1000 |
digitalna vaga |
2. |
Sadržaj suve materije |
bx |
min.14 |
19,4 |
refraktometar |
3. |
Prisustvo crva |
% |
max 0,1 |
0 |
vizuelno |
4. |
Koštice |
% |
max 0,1 |
0 |
vizuelno |
5. |
Deo koštice |
% |
max 0,1 |
0,05 |
vizuelno |
6. |
Oksidisani plodovi |
% |
max 10 |
1,3 |
vizuelno |
7. |
Strane primese |
% |
0 |
0 |
vizuelno |
8. |
Peteljka |
% |
max 0,1 |
0,1 |
vizuelno |
9. |
List |
% |
max 0,1 |
0,1 |
vizuelno |
10. |
Fermentni plodovi |
kom |
0 |
0 |
vizuelno |
11. |
Prisustvo metala |
kom |
0 |
0 |
metaldetektor |
12. |
Vreme pakovanja |
h |
2 |
1 |
časovnik |
R.BR. |
KARAKTERISTIKE |
JED.MERE |
PROPISANO |
IZMERENO |
METODA |
1. |
Uzorak |
gr |
1000 |
1000 |
digitalna vaga |
2. |
Sadržaj suve materije |
bx |
min 7 |
8,4 |
refraktometar |
3. |
Kalibraža |
mm |
14-24 |
14-24 |
kalibrator |
4. |
Broj plodova u uzorku |
kom |
250-450 |
350 |
vizuelno |
5. |
Zdravi (crni) plodovi |
% |
min 80 |
86,9 |
vizuelno |
6. |
Rubin crveni i šatir. plodovi |
% |
max 20 |
12 |
vizuelno |
7. |
Svetlo crveni plodovi |
% |
max 2 |
1,1 |
vizuelno |
8. |
Deformisani plodovi |
% |
max 10 |
5,2 |
vizuelno |
9. |
Plod sa ožegot. (< 3 tačke) |
% |
max 5 |
3,2 |
vizuelno |
10. |
Plod sa ožegot. (> 3 tačke) |
% |
max 3 |
0,5 |
vizuelno |
11. |
Peteljka |
% |
max 0,2 |
0,1 |
vizuelno |
12. |
List |
% |
max 0,2 |
0,09 |
vizuelno |
13. |
Sasušeni plodovi |
% |
0 |
0 |
vizuelno |
14. |
Plesnivi plodovi |
% |
0 |
0 |
vizuelno |
15. |
Strane primese |
% |
0 |
0 |
vizuelno |
16. |
Prisustvo metala |
kom |
0 |
0 |
metaldetektor |
17. |
Vreme pakovanja |
h |
2 |
1 |
časovnik |